HTML-koodikieli
  • 28 heinäkuun, 2022

HTML-koodikieli: Historia, kehitys, käyttö ja edut

Tiesitkö, että HTML-koodauskielen loi ensimmäisen kerran Sir Tim Berners-Lee vuonna 1990? Hän työskenteli CERNissä ja halusi luoda tutkijoille tavan jakaa tietoa verkossa. Siihen aikaan ei ollut olemassa muita koodikieliä, jotka pystyivät siihen, mihin HTML pystyi. Se oli todella vallankumouksellinen! Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme HTML-koodauskielen historiaa, kehitystä ja käyttöä. Lisäksi tuomme esiin joitakin sen etuja muihin koodikieliin verrattuna. Jos olet kiinnostunut koodaamisen oppimisesta tai haluat oppia lisää HTML:stä, tämä blogikirjoitus on sinulle!

HTML on merkintäkieli, mikä tarkoittaa, että sillä luodaan rakenne verkkosivun tekstille. HTML koostuu joukosta elementtejä, joita edustavat tunnisteet. Tunnisteilla voidaan muotoilla tekstiä, lisätä kuvia tai videoita, luoda linkkejä ja paljon muuta. HTML:n kauneus on siinä, että sitä voidaan lukea millä tahansa selaimella, mikä tekee siitä ihanteellisen koodauskielen verkkosivujen luomiseen.

HTML:n edut

Yksi HTML:n suosituimmista käyttökohteista on verkkosivujen luominen. Verkkosivun luomiseen tarvitaan tekstieditori, kuten Notepad++ tai Sublime Text. Kun olet luonut asiakirjan, sinun on tallennettava se .html-päätteellä. Tämän jälkeen voit tarkastella verkkosivujasi millä tahansa verkkoselaimella.

Toinen suosittu HTML:n käyttötapa on sähköpostipohjien luominen. Sähköpostimallien avulla voidaan luoda johdonmukaisia ja reagoivia sähköposteja. Jos haluat oppia luomaan sähköpostimalleja, meillä on opetusohjelma, joka kattaa kaiken tarvittavan.

HTML tarjoa paljon mahdollisuuksia

HTML tarjoa paljon mahdollisuuksia

HTML:ää käytetään myös verkkosovellusten luomiseen. Web-sovellus on ohjelma, joka toimii web-palvelimella, kuten WordPress tai Drupal. Web-sovellukset kirjoitetaan yleensä PHP:llä, Javalla tai Pythonilla. Ne voidaan kuitenkin kirjoittaa myös HTML-kielellä. Jos haluat oppia lisää web-sovellusten koodin kirjoittamisesta, meillä on kurssi, joka kattaa kaiken tarvittavan.

Nyt kun tiedämme, mitä HTML on ja mihin sitä käytetään, niin katsotaanpa joitakin sen etuja.

HTML on erittäin monipuolinen koodauskieli. Sillä voidaan luoda verkkosivuja, sähköpostimalleja ja verkkosovelluksia. Se on myös erittäin helppo oppia. Jos haluat oppia koodaamaan, HTML on hyvä paikka aloittaa.

HTML:n etuna on myös se, että sitä päivitetään jatkuvasti. World Wide Web Consortium (WG) julkaisee säännöllisesti uusia HTML-versioita. Tämä tarkoittaa, että kieleen tehdään jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja parannuksia.

Lopuksi, HTML on ilmainen! Kuka tahansa voi ladata kielen uusimman version ja käyttää sitä verkkosivustojen tai sovellusten luomiseen. Kielellä ei ole lisenssimaksuja eikä rajoituksia sen suhteen, kuka sitä voi käyttää.

HTML on kulkenut pitkän matkan sen jälkeen, kun se perustettu vuonna 1990. Se on nyt yksi maailman suosituimmista koodauskielistä. Jos haluat oppia koodaamaan, HTML on hyvä paikka aloittaa. Kiitos lukemisesta!

Henri Mäkinen

E-mail : info@codesolutions.fi